Vind de beste inbraakbeveiliging specialist

Gratis en vrijblijvend
Inbraakbeveiliging.nl > Raambeveiliging

Raam beveiliging nodig voor jouw huis?

Vaak is het raam de zwakke schakel in huis.  Voor een inbreker is het de plek om het huis binnen te komen. Daarom is het geen onverstandige keuze om te investeren in raambeveiliging. Ondanks dat de ramen de kwetsbare kant van een huis zijn, bestaan er gelukkig steeds betere manieren van raambeveiliging. De effectiviteit van de raambeveiliging hangt af van de situatie en de plaats van het raam. Inbrekers worden steeds handiger en hebben doorgaans 30 seconden nodig om een huis binnen te komen. Dit kan door bijvoorbeeld een raam open te wrikken, gaatjes te boren of de scharnieren uit het raam te boren. Kies daarom altijd voor hoogwaardige en kwalitatieve raambeveiliging. Denk hierbij aan beveiliging met raamsloten, oplegsloten, draai-kiep beveiliging, raamuitzetters, barrièrestangen, veiligheidsscharnieren en kierstandhouders. Op vergelijkbeveiliging.nl vind je eenvoudig de specialist die jou verder kan helpen bij onder andere raambeveiliging.

Beveilig je ramen met raambomen

Een raamboom is een bijzetslot dat als raambeveiliging gebruikt wordt op voornamelijk houten ramen, achterdeuren en balkondeuren. Raambomen zijn alleen van binnen afsluitbaar en zijn daarom minder effectief op een voordeur. Raambomen zijn doorgaans eenvoudig te monteren. Belangrijk is wel dat je het juiste model aanschaft. Zowel de draairichting als het profiel van deur of raam en kozijn spelen daarin een rol.

Met zogenaamde raambomen zijn je ramen extra goed te beveiligen. Ook raambomen zijn voorzien van een SKG-keurmerk. Een raamboom met 3-sterren wordt goed beoordeeld op het punt van inbraakwerendheid. Bij ramen die niet verder opengaan dan een kier, is het verstandig om een combi-raamuitzetter te gebruiken. Hierdoor zijn ook deze ramen goed beveiligd.

Beveilig niet alleen de begane grond

Bij het beveiligen van je ramen, is het belangrijk om niet alleen de begane grond te beveiligen. Inbrekers hebben verfijnde manieren om ook binnen te komen op overige verdiepingen. Inbrekers komen op de bovenverdieping door te klimmen op losstaande kliko’s in de tuin. Daarom raden wij aan om deze ook vast te zetten en bij ramen ook gekeurd hang- en sluitwerk te gebruiken. Net zoals het hang- en sluitwerk bij de deuren, is raamsluitwerk ook voorzien van het SKG-keurmerk. Zorg voor goede inbraakbeveiliging door alle ramen, zowel op de benedenverdieping als de bovenverdieping, te voorzien van hang- en sluitwerk.

Let op het SKG-keurmerk

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

SKG** 2 sterren

Tegenwoordig zijn de meest gebruikte cilinders SKG**, deze zijn niet bestand tegen kerntrekken, een zeer populaire inbraakmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert om kerntrekbeveiligde cilinders met beveiligingsklasse SKG*** en/of kerntrek beslag te plaatsen met een minimale uittrekkracht van 15Kn.

SKG*** 3 sterren

Cilinders die voorzien zijn van SKG*** zijn versterkt met kerntrekbeveiliging. Deze cilinders zijn hierdoor bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes als lockpicking, de klopsleutelmethode en het eerder benoemde kerntrekken. Een cilinder zonder deurbeslag is echter niet inbraakwerend. Zorg daarom dat u uw SKG*** cilinders (minimaal) altijd combineert met veiligheidsbeslag.

Inbraakbeveiliging specialist gezocht?

Inbraakbeveiliging geeft je een veilig gevoel wanneer je je huis verlaat. Niemand wil er bij thuiskomst achter komen dat er iemand aan zijn of haar spullen geweest is. Daarom kies je altijd voor goede inbraakbeveiliging. Alleen is het uitzoeken van de juiste beveiliging vaak een lastige klus. Op deze pagina vind je meer informatie over allerlei soorten beveiliging. Van raam- en deurbeveiliging tot het installatie van  beveiligingscamera’s en alarmsystemen.

Waarom Vergelijk Beveiliging inschakelen?

300

Geplaatste
opdrachten

100

Aangesloten vakspecialisten

8

Verschillende
vakgebieden

Vind de beste inbraakbeveiliging specialist

Gratis en vrijblijvend