Vind de beste inbraakbeveiliging specialist

Gratis en vrijblijvend

Inbraakbeveiliging nodig in jouw huis?

Inbraakbeveiliging geeft je een veilig gevoel wanneer je je huis verlaat. Niemand wil er bij thuiskomst achter komen dat er iemand aan zijn of haar spullen geweest is.

Inbraakbeveiliging nodig in jouw huis?

Inbraakbeveiliging geeft je een veilig gevoel wanneer je je huis verlaat. Niemand wil er bij thuiskomst achter komen dat er iemand aan zijn of haar spullen geweest is. Daarom kies je altijd voor goede inbraakbeveiliging. Alleen is het uitzoeken van de juiste beveiliging vaak een lastige klus. Op deze pagina vind je meer informatie over allerlei soorten beveiliging. Van raam- en deurbeveiliging tot het installatie van beveiligingscamera’s en alarmsystemen.

Spring snel naar:

Soorten inbraakbeveiliging

Buitenverlichting

Buitenverlichting met een bewegingssensor is al te verkrijgen vanaf 25 euro. Buitenverlichting is één van de meeste effectieve manieren van inbraakpreventie. Inbrekers gaan het liefst zo onopvallend mogelijk te werk. Door buitenverlichting te installeren bij deuren, garagedeur, toegangspoort of ramen worden de inbrekers tegengewerkt. Bij het detecteren van beweging gaat de buitenverlichting automatisch aan. Daardoor is het een heel goede manier om inbrekers te weren.

Bewegingssensor

Je kunt kiezen voor verlichting met een bewegingsdetector voor zowel gewenste als ongewenste gasten. Bij het detecteren van beweging gaat de lichtbron automatisch aan en schakelt deze ook weer automatisch uit. De verlichting is duidelijk zichtbaar en zorgt ervoor dat inbrekers schrikken doordat ze opeens in het licht gezet worden. Zodra er beweging is blijft de buitenverlichting aan staan. De bewegingssensor registreert precies wanneer er beweging is en wanneer deze stopt.

Buitenlampen met bewegingssensor

Buitenlampen met een sensor detecteren beweging en schakelen de lampen in wanneer het donker of licht wordt. Buitenverlichting met een zogenaamde schemersensor gaan aan wanneer het licht tot een ingestelde waarde is afgenomen. De buitenlamp met bewegingssensor plaats je bij de deur. Dit kan je voordeur zijn, maar ook de achterdeur of deur van je garage. Het voordeel hiervan is dat ongewenst bezoek direct in de spotlight staat en jij altijd het sleutelgat goed kunt vinden. Zo doe jij nooit de deur open of dicht in het donker. De hoek waarin de sensor beweging detecteert verschilt per lamp. Ook verschilt het op welke afstand je wilt dat de lamp aanspringt. Afhankelijk van de lamp en sensor kan jij instellen wanneer en op welke afstand de lamp aan gaat. Hoelang de verlichting brandt wanneer deze is aan is gesprongen, stel je vooraf helemaal zelf in. Dit kan variëren van een paar seconden tot enkele minuten. Tevens zijn er losse bewegingssensoren verkrijgbaar, waarmee je je huidige verlichting van een handige sensor kunt voorzien.

Een schemersensor heeft als voordeel dat je je verlichting niet meer handmatig aan of uit hoeft te zetten. Wanner je wilt dat je buitenverlichting aan gaat wanneer deze beweging detecteert, kies je voor tuinverlichting met een bewegingssensor. Zo sta je nooit in het donker.

Hang- en sluitwerk

Voordat je van huis vertrekt sluit je natuurlijk altijd goed je ramen en deuren. Om er zeker van te zijn dat inbrekers niet binnenkomen via je deuren of ramen zorg je dat je hang- en sluitwerk van de beste kwaliteit is. Hang- en sluitwerk moet voldoen aan de kwaliteitseisen en het SKG-keurmerk. Het SKG-keurmerk is een sterrenkeurmerk. Het aantal sterren geeft aan hoeveel tijd en moeite het een inbreker kost om binnen te komen. Politie keurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert sloten met een 3-sterren SKG keurmerk.

Ramen​

Met zogenaamde raambomen zijn je ramen extra goed te beveiligen. Ook raambomen zijn voorzien van een SKG-keurmerk. Een raamboom met 3-sterren wordt goed beoordeeld op het punt van inbraakwerendheid. Bij ramen die niet verder opengaan dan een kier, is het verstandig om een combi-raamuitzetter te gebruiken. Hierdoor zijn ook deze ramen goed beveiligd.

Bij het beveiligen van je ramen, is het belangrijk om niet alleen de begane grond te beveiligen. Inbrekers hebben verfijnde manieren om ook binnen te komen op overige verdiepingen. Inbrekers komen op de bovenverdieping door te klimmen op losstaande kliko’s in de tuin. Daarom raden wij aan om deze ook vast te zetten en bij ramen ook gekeurd hang- en sluitwerk te gebruiken. Net zoals het hang- en sluitwerk bij de deuren, is raamsluitwerk ook voorzien van het SKG-keurmerk. Zorg voor goede inbraakbeveiliging door alle ramen, zowel op de benedenverdieping als de bovenverdieping, te voorzien van hang- en sluitwerk.

sterrenkeurmerk. Het aantal sterren geeft aan hoeveel tijd en moeite het een inbreker kost om binnen te komen. Politie keurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert sloten met een 3-sterren SKG keurmerk.

Deuren​

Inbrekers kiezen veelal de voordeur om een woning binnen te dringen. Zorg altijd voor SKG goedgekeurde sloten en goede inbraakpreventie. Hierbij kun je denken aan zogenaamde anti-inbraakstrips. Een vakspecialist plaatst deze op zowel de deur als  het kozijn. Dit voorkomt dat inbrekers door middel van een koevoet de deur open kunnen breken.

Om de kans op een woninginbraak verder te verkleinen, kies je bij je deuren voor een kwalitatief goede cilinder en deurbeslag.  De cilinder zorgt ervoor dat de deur makkelijk te openen is met een sleutel en voorkomt de directe toegang voor de inbreker. Politie keurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert sloten met een 3-sterren SKG keurmerk. Het deurbeslag, zorgen voor extra beveiliging en mooie afwerking van je deuren. SKG*** beslag voor de buitendeur is verkrijgbaar vanaf € 30.

Heb je ook deuren die naar buiten opendraaien, zoals bijvoorbeeld een achterdeur? Dan zal een specialist je altijd aanraden om dievenklauwen te plaatsen. Dievenklauwen zijn metalen hendels die het openbreken van scharnieren onmogelijk maken. De dievenklauwen zijn van buiten niet zichtbaar, maar bevinden zich  in het kozijn. Ook dievenklauwen moeten voldoen aan de richtlijnen van het SKG.

Camerabewaking​

Wanneer je jouw eigendommen extra in de gaten wilt houden, is het verstandig om ook te kiezen voor camerabewaking. Met camerabewaking heb je 24 uur per dag, 7 dagen in de week zicht op wat er rondom de woning gebeurt. Het hebben van een bewakingscamera zorgt er alleen al voor dat inbrekers wel twee keer zullen nadenken om naar jouw woning te komen. Er zijn diverse soorten bewakingscamera’s. De populairste types zijn Dome -en Bullet camera’s. Dome camera’s zijn ronde koepelvormige camera’s. Bullet camera’s zijn opvallende langwerpige camera’s. Zowel de Dome als de Bullet camera hebben de mogelijkheid om ’s nachts en in het donker beeldopnames te maken. Voor het herkennen van gezichten en kentekens wordt er aangeraden om een camera te kiezen die HD ondersteuning biedt.

Keurmerken: Stichting Kwaliteit Gevelbouw

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG), controleert hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid. Het goedgekeurde hang- en sluitwerk wordt voorzien van 1, 2 of 3 sterren.

  • 1 ster: niet zelfstandig inbraak werend. Hierbij moet nog minstens één goedgekeurd onderdeel van hang- en sluitwerk bij om het inbraak werend te maken
  • 2 sterren: tot 3 minuten zelfstandig inbraak werend
  • 3 sterren: tot 5 minuten zelfstandig inbraak werend
  • 3 of 5 minuten lijkt misschien een korte tijd, maar hoe langer het voor een inbreker duurt om binnen te komen, hoe groter de kans dat de poging wordt gestaakt. Inbrekers gaan het liever ergens anders proberen waar geen goede inbraakbeveiliging is.

Alarmsysteem vergelijken​

Alarmsystemen rondom je huis zijn ideaal om inbrekers af te schrikken. Overal waar je bent kun je eenvoudig in de gaten houden of er geen ongenodigde gasten in jouw huis te vinden zijn. Er zijn veel verschillende alarmsystemen die je kunt vergelijken. Welk alarmsysteem is het beste voor jouw huis? Welke punten moet je vergelijken?

Draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem vergelijken?

Bij het vergelijken van een alarmsysteem is het van groot belang om naar bekabeling van het alarmsysteem te kijken.

Een draadloos alarmsysteem

Een volledig draadloos alarmsysteem is het meest gebruikte alarmsysteem dit komt door de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van het alarmsysteem. Omdat er geen kabels zichtbaar zijn is dit alarmsysteem qua uitzien mooier en door de draadloze verbinding met andere dingen, zoals raammagneten, is dit systeem gemakkelijk uit te breiden.

Een bekabeld alarmsysteem:

Een bekabeld alarmsysteem is een stuk minder flexibel qua uitbreidingen vergeleken met een draadloos alarmsysteem. Het voordeel van een bekabeld alarmsysteem is dat het qua prijs wel lager ligt. Daarnaast, is het wel aan te raden een bekabeld alarmsysteem te laten installeren door een professional, waardoor de prijzen uiteindelijk te vergelijken zijn met een draadloos alarmsysteem.

Een hybride alarmsysteem:

Een hybride alarmsysteem biedt de voordelen van zowel draadloze als bekabelde alarmsystemen. Dit type alarmsysteem is deels bekabeld, waardoor je profiteert van de voordelige prijs. Daarnaast is dit systeem uit te breiden met draadloze componenten, wat de flexibiliteit biedt.

Samenvattend, een bekabeld alarmsysteem is relatief het goedkoopst, alhoewel wanneer je het een professional laat installeren ben je ongeveer hetzelfde kwijt als bij een draadloos alarmsysteem. Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat dit door de tijd heen is uit te breiden. Hybride alarmsystemen zijn alarmsystemen waarbij een combinatie mogelijk is van draadloos en bekabeld.

Wat zijn de voordelen van een alarmsysteem in huis halen?​

Veiligheid is altijd het belangrijkst, dit zal je zeker herkennen als je kinderen hebt. Een alarmsysteem zorgt voor veiligheid en het bewaken van je familie en jullie spullen. Hier nog eens de voordelen van een alarmsysteem op een rij:

  • Een alarmsysteem waarschuwt je wanneer er bijvoorbeeld nog ramen open staan, zo voorkom je sneller een inbraak. Bovendien schrikt het zien van een alarmsysteem al gauw een inbreker af.
  • Door het harde geluid, eventuele lichtflitsen en de mogelijkheid om een melding naar de centrale meldkamer te sturen, wordt een inbreker gauw weggejaagd.
  • Omdat het alarm vaak ook buiten de woning te horen en te zien is, zijn jouw buren sneller op de hoogte waarna zij actie kunnen ondernemen
  • Tegenwoordig is een alarmsysteem in staat meerdere onzichtbare signalen door te geven; bijvoorbeeld naar je telefoon via een app of een melding die bij de meldkamer binnen komt. Hierdoor ben je in staat snel te handelen wanneer er ongewenste activiteit in je woning is.

Wat zijn de kosten van een alarmsysteem?​

De kosten van een alarmsysteem zijn afhankelijk van welk alarmsysteem je wilt. Daarnaast zijn er verschillen in prijs en kwaliteit. Als u op zoek bent naar een geschikt alarmsysteem, vergelijk dan de verschillende alarmsystemen met elkaar. Bij het vergelijken van een alarmsysteem kunnen wij je helpen. Wil je graag een gratis offerte ontvangen over welke alarmsystemen het beste bij jouw huis passen?

Inbraakbeveiliging specialist gezocht?​

Het is belangrijk om jouw woning inbraakveilig te maken. Vanwege de vele verschillen in sloten, keurmerken en andere beveiligingen in en rondom de woning, vinden consumenten het lastig een keuze te maken. Laat daarom altijd een specialist meedenken bij het uitzoeken van sloten, deurbeslag, raambeveiliging, deurbeveiliging, beveiligingscamera’s en alarmsystemen. Op basis van jouw precieze wensen en de woning doet een specialist aanbevelingen voor de beste beveiligingsmogelijkheden.

Ook tijdens de installatie is de hulp van een specialist in veel gevallen gewenst. De specialist weet de verschillende systemen juist te installeren, zodat alles perfect en veilig aangesloten is. Zo is het belangrijk om de bewegingsdetectoren op de juiste hoogte en op de juiste plaats te monteren.

Wil je zeker zijn dat jouw huis goed beveiligd is? Vraag de specialist dan altijd om een NCP-certificaat. Het NCP-certificaat is een onafhankelijke verklaring dat de beveiliging aantoonbaar voldoet aan de normen en voorschriften. Alle specialisten die zijn aangesloten bij Vergelijkbeveiliging.nl zijn in het bezig van een NCP-certificaat.

Monteur

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten