Vind de beste beveiligingsspecialist

Gratis en vrijblijvend
Inbraakbeveiliging.nl > Prijzen

Inbraakbeveiliging prijzen

Heb jij altijd nagedacht over het inbraakbestendig maken van jouw huis, maar loop je er tegenaan dat je niet weet wat de kosten zijn? Geen nood! Wij helpen jou in deze blog op weg. Want met de juiste inbraakpreventiemiddelen geef je inbrekers geen kans. En vooral in de donkere dagen speelt dit thema weer op.

skg sloten

Wat kost inbraakbeveiliging precies?

De gemiddelde kosten voor betrouwbare inbraakbeveiliging ligt rond de 1500 euro. Er zijn diverse pakketten verkrijgbaar. Afhankelijk van je keuze kun je al klaar zijn voor 1000 euro, maar kan het ook oplopen tot 2500 euro voor een pakket. Hierbij kun je denken aan: alarmsystemen, raambeveiliging, deurbeveiliging, rolluikbeveiliging en camerabewaking.

Bekijk hieronder de inbraakbeveiliging prijzen per pakket en wat er inbegrepen is.

De verschillende beveiligingspakketten

Standaard beveiliging | gemiddeld 1000 euro: Als je aan inbraakpreventie wilt doen, zijn een aantal elementen standaard nodig in en aan huis. Je kunt denken aan raambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem. Vind je meer beveiliging overbodig, dan kies je voor een standaard beveiliging met raambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem. Op deze manier maak je niet al teveel kosten maar is je huis wel goed beveiligd. Voor al deze middelen bij elkaar ben je ongeveer 1000 euro kwijt.

Goed beveiligd | gemiddeld 1700 euro: Ben je toch toe aan meer beveiliging, neem dan aanvullend op het standaard pakket camerabewaking. Op deze manier houd je je huis en spullen nog beter in de gaten. Een pakket waarmee je voor echt goede beveiliging zorgt kost gemiddeld 1700 euro.

Complete beveiliging | gemiddeld 4000 euro: Heb je veel waardevolle spullen of woon je in een wijk waar veel inbraken voorkomen? Dan is het verstandig om voor het complete pakket te gaan. Met het complete pakket zullen inbrekers door hebben dat ze bij jouw huis geen kans maken om binnen te komen. Met een rolluik sluit je je woning ook nog eens hermetisch af (en blijft je huis in de zomer lekker koel). De kosten voor het totaalplaatje zullen in totaal gemiddeld € 4.000 zijn.

Hoe zijn de prijzen opgebouwd bij inbraakbeveiliging?

In de aanschaf van inbraakbeveiliging maak je persoonlijke keuzes. Ten eerste bepaal je welke maatregelen je wilt nemen en welke niet. Zo bepaal je jouw standaard. Zodra je dat hebt vastgesteld, zie je daar welke keuzes in beveiliging daarbij horen. Op die manier kun je de prijs van de inbraakbeveiliging bepalen. Je keuzes kun je baseren op de volgende keuzemogelijkheden.

Keuze 1: Raambeveiliging

Raambeveiliging is de belangrijkste maatregel tegen diefstal, aangezien het raam de meest gebruikte ingang is voor inbrekers. Afhankelijk van de kwaliteit en omvang van de beveiliging liggen de kosten van raambeveiliging tussen de 25 euro en 250 euro.

Keuze 2: Deurbeveiliging

Er zijn verschillende maatregelen om je deur te beveiligen. De ene maatregel is effectiever en heeft een grotere zekerheid tegen inbraak dan de ander. Daardoor zitten er ook verschillen in de prijzen in de beveiliging van je deur. De prijzen van deurbeveiliging variëren van 30 euro tot 500 euro.

Keuze 3: Alarmsystemen.

Ga je een alarmsysteem kopen, dan kun je kiezen in de manier van aansluiten en of je een abonnement wilt bij de meldkamer. Vergelijk alarmsystemen om de beste keuze voor jouw situatie te maken

Aansluiting: Bij de aansluiting van je alarmsysteem wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende opties: Bedraad, draadloos of hybride. Een bedraad systeem is het meest geschikt voor nieuwe huizen, draadloos voor een snelle aanleg en hybride als je het systeem later wilt uitbreiden. Bedraad en draadloze systemen zijn meestal goedkoper dan een hybride systeem.

Communicatiekiezer: Je moet ook kiezen op welke manier je de meldingen van het alarm wilt laten sturen. Dit gaat via PSTN (vaste telefoon) LAN ( vaste telefoon en internet) of GSM (vaste telefoon, internet en SMS). De prijzen van PSTN liggen rond de € 45 – € 65, de prijzen van LAN liggen rond de € 100 en 135 en de prijzen van GSM liggen rond de € 200 – € 300. 

Keuze 4: Camerabewaking

Type camera: Je maakt hierbij de keuze uit analoog of een HD IP systeem. Het verschil tussen deze types is de prijs. Een HD IP systeem is duurder dan analoog vanwege het betere en gedetailleerder beeld dat de camera geeft.

Soort camera: Bij de soort camera heb je de keuze uit een bullet camera en een dome camera. Een dome camera is rond en is daardoor beter bestand tegen vandalisme en waaiende takken. Door de ronde vorm is niet precies te zien waar hij op gericht staat. Een bullet camera heeft een voet of beugel. Omdat dit type camera een afdakje heeft, is deze vaker geschikt voor buitengebruik dan een dome camera. Qua prijzen is niet per se 1 soort camera duurder dan de ander, dit verschilt per camera. Wil je meer prijzeninformatie over camerabewaking? Bekijk dan de pagina over camerabewaking.

Keuze 5: Rolluiken

Rolluiken zijn ook een goed middel tegen inbraak, maar ze werken ook zonwerend en isolerend. Rolluiken zijn beschikbaar in verschillende maten en diktes. Ze kunnen elektronisch zijn en ze zijn ook verkrijgbaar in speciale uitvoeringen, zoals brandvertragende, geluid- en kogelwerende rolluiken. De prijzen variëren van € 130 tot € 2.500 (roldeur).

Keuze 6: Extra mogelijkheden

De onderstaande opties zijn niet noodzakelijk, maar verhogen wel de inbraakbeveiliging. Laat je een inbraakbeveiliging of alarmsysteem offerte opstellen, dan kan je altijd wat extra opties laten toevoegen om daarna een goede keuze te maken.

Inbraakbeveiliging Specialist gezocht?

Inbraakbeveiliging geeft je een veilig gevoel wanneer je je huis verlaat. Niemand wil er bij thuiskomst achter komen dat er iemand aan zijn of haar spullen geweest is. Daarom kies je altijd voor goede inbraakbeveiliging. Alleen is het uitzoeken van de juiste beveiliging vaak een lastige klus. Op deze pagina vind je meer informatie over allerlei soorten beveiliging. Van raam- en deurbeveiliging tot het installatie van  beveiligingscamera’s en alarmsystemen.

Waarom Vergelijk Beveiliging inschakelen?

300

Geplaatste
opdrachten

100

Aangesloten vakspecialisten

8

Verschillende
vakgebieden

Vind de beste inbraakbeveiliging specialist

Gratis en vrijblijvend