Vind de beste inbraakbeveiliging specialist

Gratis en vrijblijvend

Alles wat je moet weten over SKG sloten

Wil je inbrekers écht buiten houden? Dan is het verstandig om te investeren in goed hang- en sluitwerk. Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) controleert sloten op inbraakwerendheid. SKG sloten met veel sterren geven jou een veilig gevoel wanneer je de deur uitgaat. Wat zijn SKG sloten precies? En welke SKG sloten maken het inbrekers écht lastig? Wij vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten over SKG sloten. 

Spring snel naar:

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke stichting dat zich bezighoudt met het testen en keuren van sloten, scharnieren en hang- en sluitwerk. Wordt een slot goedgekeurd? Dan mag het sterren gaan dragen.  

 

De sterren van het SKG-keurmerk geven aan hoe inbraak werend het slot precies is. Hoe meer sterren het SKG slot heeft, hoe moeilijker het voor de inbreker is om binnen te komen. Maar hoe zit het precies met de sterren van SKG sloten? 

Waar staan de sterren van SKG sloten voor?

Door de jaren heen vinden inbrekers steeds meer manieren om snel en gemakkelijk binnen te komen. Hierdoor wordt het steeds lastiger om inbrekers buiten te houden. Je kunt het ze wel een stuk lastiger maken. Dit doe je met SKG sloten. Hoe meer sterren, hoe sterker en veiliger het slot is. Wat zegt het aantal sterren precies over de SKG sloten? Dat leggen we graag aan je uit. 

 

SKG sloten met 1 ster zijn inbraakgevoelig 

Schaf je SKG sloten met 1 ster aan? Dan zijn deze niet erg inbraak werend. Deze varianten worden meestal geplaatst in combinatie met een andere gelijkwaardige of sterkere SKG-sleuf. Wanneer een inbreker een SKG slot met 1 ster tegenkomt is hij gemiddeld 3 minuten bezig om binnen te komen. Dit is niet erg lang, waardoor het toch beter is om SKG sloten met 2 of 3 sterren aan te schaffen.  

 

SKG sloten met 2 sterren zijn sterk inbraak werend 

Het is veel beter om voor een SKG slot met twee of meer sterren te kiezen. Bij een SKG slot met twee sterren doet een inbreker er langer dan 3 minuten over om binnen te komen. Dit kan de inbreker frustreren. De kans om betrapt te worden is namelijk vrij groot, waardoor de inbreker jouw woning wellicht liever overslaat. Bij de meeste woningen worden SKG sloten met twee sterren gebruikt omdat deze sterk inbraak werend zijn.  

 

SKG sloten met 3 sterren zijn extra zwaar beveiligd tegen inbrekers 

Schaf je SKG sloten met drie sloten aan? Dan houdt het de inbreker gemiddeld 5 minuten buiten. Nu horen we je al denken: het verschil tussen 3 en 5 minuten is toch niet zo groot? Echter scheelt dit voor de inbreker ontzettend veel. Hoe langer het duurt om binnen te komen, hoe groter de kans is om betrapt te worden. De inbreker zal jouw woning liever over willen slaan.  

 

Uit onderzoek blijkt dat inbrekers er maximaal 30 seconden over willen doen om binnen te komen. Duurt het langer? Dan gaan ze er al snel weer vandoor omdat de kans om betrapt te worden te groot is. Komt een inbreker een SKG slot met 3 sterren tegen? Dan is de kans zeer groot dat hij jouw woning overslaat.  

Korting op verzekeringspremie bij de aanschaf van SKG sloten

Vergelijkbeveiliging.nl adviseert jou om altijd SKG sloten op je deuren te laten plaatsen. Hierdoor zullen inbrekers jouw woning sneller voorbijlopen. Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die korting geven op de premie van de opstalverzekering wanneer je woning voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen.  

 

Naast SKG sloten aanschaffen moet je ook goede verlichting bij de voor- en achterdeur installeren en voldoende rookmelders plaatsen. Voldoet jouw woning aan alle eisen? Dan ontvang je het Politie Keurmerk Certificaat. Hiermee is het mogelijk om korting op de premie van je opstalverzekering te vragen.  

SKG sloten aanschaffen bij de juiste inbraakbeveiliging specialist

Ben jij op zoek naar SKG sloten om jouw huis extra goed te beveiligen? Dan ben je bij vergelijkbeveiliging.nl aan het juiste adres. Vergelijk verschillende vakspecialisten en kom erachter welke specialist het beste bij jou past. Daarnaast houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven. Start direct met vergelijken en vind de vakspecialist die het beste bij jou past.  

Monteur

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.